(3-4 porsjoner)
- 6 mellomstore løk (rødløk og kepaløk)
- Masse hvitløk (jeg brukte 4 stk. hele kinesiske hvitløk)
- 1 l vann + buljong
- 2 laurbærblad
- Tørka timian
- Salt og pepper
- Presset sitron
- Brødskiver eller baguetter
- Revet ost
Løken kuttes i passe store biter. Varm opp litt olje eller smør i en stekepanne, og stek løken myk til den begynner å brunes. Ha løken over i en kjele, hell over vann, buljong,hvitløk og krydder. Kok opp, og la suppa småkoke i 45 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Imens suppa koker, kan du lage ostesmørbrød: Ha passelig med ost på et passelig antall loffskiver, grovbrødskiver e.l. Stekes i ovn ved 200 grader i ca. 5 minutter.
Suppa skal spises med ostesmørbrødene oppi suppeskåla:)
- Anja
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar