Sider

mandag 9. april 2012

Verdens beste suppe

Jeg elsker suppe. Egentlig alle slags supper, men det er likevel en type som alltid har grepet meg hardt rundt hjerterota; løksuppe. Løk er supersunt, superbillig og generelt supersupert. Løksuppe er også superenkelt å lage, og siden man ikke trenger å være så nøyaktig med kuttinga (store løkbiter er helt greit, siden suppa uansett skal koke en stund og det meste av løken dermed løses opp til mindre biter), trenger man hverken ofre tid eller tårer under kokkeleringen.

(3-4 porsjoner)
- 6 mellomstore løk (rødløk og kepaløk)
- Masse hvitløk (jeg brukte 4 stk. hele kinesiske hvitløk)
- 1 l vann + buljong
- 2 laurbærblad
- Tørka timian
- Salt og pepper
- Presset sitron

- Brødskiver eller baguetter
- Revet ost

Løken kuttes i passe store biter. Varm opp litt olje eller smør i en stekepanne, og stek løken myk til den begynner å brunes. Ha løken over i en kjele, hell over vann, buljong,hvitløk og krydder. Kok opp, og la suppa småkoke i 45 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Imens suppa koker, kan du lage ostesmørbrød: Ha passelig med ost på et passelig antall loffskiver, grovbrødskiver e.l. Stekes i ovn ved 200 grader i ca. 5 minutter.

Suppa skal spises med ostesmørbrødene oppi suppeskåla:)



En enda bedre variant får man ved å helle suppe oppi ildfaste suppeskåler, legge oppå en skive ristet brød, og drysse oppå revet ost. Deretter gratineres suppa i ovnen ved 225 grader til osten er passelig boblende og fin.

- Anja

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar