Sider

søndag 22. april 2012

Hjemmelaga pasta

Etter en forholdsvis sunn uke, fant vi ut at det var på tide med noe ordentlig godt (og ikke fullt så sunt...).

Etter at vi kjøpte pastamaskin har vi nesten slutta helt med å kjøpe pasta, siden hjemmelaga pasta smaker så mye bedre:) Det tar jo selvfølgelig litt tid å lage, men er definitivt verdt det. (Og vi spiser heller ikke pasta så veldig ofte.) Den hjemmelagede pastaen smaker mye "lettere" og "mykere" enn kjøpt pasta, og krever ikke så mye tygging...

I dag lagde jeg pastadeig av 3 egg og 300 g hvetemel, det er passelig til to voksne. Egentlig pleier jeg å bruke "tipo 00"- mel, men det hadde jeg glemt å kjøpe inn i dag. Det går forsåvidt nesten like greit med vanlig mel. Deigen bør hvile en stund før bruk, i hvert fall i en halvtime.


                                               
Her er den elskede pastamaskina vår, som presser deigen flat. Maskina stilles inn slik at man begynner på ytterste hakk (løst) og strammer inn for hver gang pastaen har gått gjennom maskina.



Etter at deigen har blitt passelig tynn, skjærer vi den i strimler med en pizzaskjærer. (Eller i en annen form som passer til tilbehør og humør.) Så henger vi den opp fram til den skal kokes. Pastaen kokes i en stor kjele med lettsalta vann. Koketida er ikke lang, så det gjelder å følge med.



I dag hadde Sindre laget pesto av fersk basilikum, olivenolje, hvitløk, ost og cashewnøtter. Og siden det var lørdag, syntes vi det passa bra å strø over en generøs mengde bacon:)


-Anja

5 kommentarer:

  1. Hva er tipo-oo mel? Grei ut om tipo-oo mel i forhold til vanlig hvetemel.. hvor får man kjøpt dette og hvor mye koster det?

    Jeg har kjøpt pastamaskin i dag, så igrunn passa det godt at jeg så dere har skrevet om dette her! :D

    SvarSlett
  2. Tipo 00-mel er ekstra finmalt hvetemel. De har det i vanlige matbutikker med litt ekstra godt utvalg, jeg kjøper det på Eurospar, de har det sikkert på Meny også.(Det jeg kjøper ser sånn ut: http://www.melburyandappleton.co.uk/italian-tipo-00-flour---1kg-290-p.asp)Koster vel ca. 25-30 kr.

    Men; det går fint an å bruke vanlig hvetemel også, 00-mel blir jo dyrt i lengden. Så gøy med pastamaskin, du må si ifra hvis du får laga noe god pasta, jeg synes det er litt vanskelig å finne på nye ting. Fylt pasta er veldig godt, hvis du passer på å få deigen tynn nok!

    SvarSlett
  3. Forresten; "grei ut om"; var det ikke sånn nesten alle prøveoppgavene var utforma på vgs.? Synes å huske at vi mente det var litt teit... Eller var det bare Svein som lagde sånne oppgaver? (Type "grei ut om osmose"...) Ååh, sikkert derfor du skreiv det, også har jeg vært så dum at jeg ikke skjønte det før nå, også følte jeg meg smart et lite øyeblikk, også forsvant det igjen ;( Buhu;(

    SvarSlett
  4. Aha, ja nei men da holder jeg meg til vanlig hvetemel, det har jeg i skapet! Skal teste pastamaskinen i helga en gang:)

    "Grei ut om" huska jeg fra vgs ja, og jeg er litt skuffa over at du ikke tok den med en gang.. er liksom ikke helt likt deg og glemme slike ting!

    SvarSlett
  5. Ja, jeg begynner å bli litt rusten, det er jo så lenge siden videregående... Men jeg husker jo "skal vi sjå, skal vi sjå, skal vi sjå... skaaal vi sjå", og "shift window", holder ikke det da?:)

    SvarSlett