Linsesuppe er billig, enkel og sunn middagsmat. Vi pleier å lage en stor porsjon og fryse ned restene, sånn at vi har middag til flere dager.
Ingredienser:
(6 porsjoner)
- 100 g byggryn (legges i bløt over natta, eller i hvert fall i et par timer)
- 1 løk
- 4 hvitløksfedd
- Ca. 1 ts karri
- 200 g røde linser
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 1/2 l vann + 2 buljongterninger (eller kraft)
- 2 laurbærblad
- Salt og pepper
1. Hakk løk og hvitløk.
2. Varm litt rapsolje i en gryte, tilsett løk, hvitløk og karri. (Her har jeg også hatt oppi 1/2 squash.) Freses i et par minutter.
3. Tilsett linser, byggryn, vann, buljong, hermetiske tomater og krydder. Kokes opp.
4. Sett på lokk og la suppa surre i 30-45 minutter.
Mmm så god ut. Den skal jeg lage her hjemme! :)
SvarSlett