Ellers fikk jeg et "impro-innfall"; jeg skulle visstnok improvisere fram både middag og dessert. Middag går jo som regel greit, men jeg har funnet ut at ved baking er det tryggest at jeg holder meg til oppskrifter andre allerede har testa ut før meg... Jeg klæsja sammen alt mulig rart fra både kjøkkenskap og kjøleskap, og dytta det ned i muffinsformer. Resultatet ble forøvrig greit nok, om enn litt tørt;(
Middagen, derimot, ble en større suksess. I dag hadde vi tomat- og paprikasuppe, en suppe proppfull av både c-vitamin, lykopener, proteiner og massevis av andre vidunderstoffer. Jeg brukte en oppskrift som inspirasjon, men jeg er så innmari utålmodig, så jeg gidder ikke alltid å lese oppskrifta ordentlig, men finner på litt selv underveis...
Tomat- og paprikasuppe med bønner, squash og basilikum
(4 porsjoner)
- 100 gram tørkede bønner
- 3 stk. paprika
- 5-6 sjalottløk
- Et par hvitløksfedd
- 4 tomater
- 1 liter vann
- 2 buljongterninger
- 1 dl matfløte
- 1 squash
- Fersk basilikum
1. Legg bønner i bløt kvelden i forveien (jeg brukte borlottibønner).
2. Kok bønnene til de er møre, det tar omtrent en halvtime. Sett bønnene til side.
3. Sett ovnen på 175 grader. Del paprikaene i to, fjern stilk og frø. Legg paprikaene utover et stekebrett, og la de steke til skinnet begynner å løsne (20-30 minutter). Fjern deretter skinnet fra paprikaene, og hakk paprikakjøttet opp i mindre biter.
4. Flå skinnet av tomatene, skrap ut frøene og hakk tomatkjøttet i biter.
5. Varm litt olje i en gryte, stek sjalottløk og hvitløk i et par minutter. Tilsett paprika- og tomatbiter, vann og buljongterninger. Kok opp, og la det koke i 5 minutter.
6. Jevn suppa i blender eller med stavmikser. Hell den deretter tilbake igjen i gryta og tilsett fløte og bønnene. Varmes til kokepunktet, smakes til med salt og pepper.
Jeg serverte suppa med hakket basilikum og squashskiver som jeg hadde stekt i ovnen.
-Anja
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar