Røde og gule linser er kjempegode i supper. Man kan også enkelt lage en linsestuing som tilbehør til annen mat, ved å steke løk, tilsette skylte linser, krydder og kraft, og la det småkoke til en passelig konsistens. Personlig synes jeg grønne linser smaker mer enn røde og gule, og smaken kan kanskje være litt vanskeligere å venne seg til. Grønne linser kan enkelt lures inn i salater, som denne salaten vi hadde til middag i går:
(Grønne linser, oliven, gulrøtter, avocado, fersk kruspersille, crispisalat, cherrytomater, paprika, vårløk og stekt laksefilet.)
Linser trenger normalt ikke å legges i bløt, men dersom man likevel gjør det, vil koketiden reduseres betydelig. I går bløtla jeg for eksempel de grønne linsene i et par timer, og koketiden kom på 10 minutter (mot normalt ca. 30 minutter.) Koketiden kommer jo selvfølgelig an på hvilken form linsene har, og på tykkelsen.
-Anja
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar