Endelig er det fredag igjen! Min nye yndlingsdag... Denne uka i Botanisk hage har vært litt mer variert enn forrige uke; mindre luking, mer planting, steinløfting og gjørmesitting. Og dårlig vær. Men nå er det altså helg igjen, og bursdagen min nærmer seg faretruende. I løpet av neste uke kommer også et helt lite minibusslass med slektninger (les; mamma, pappa og søstre) kjørende fra Oslo, for å okkupere plena med teltoppslåing (sikkert i spreke farger, om jeg kjenner dem rett) og for å være turister i en spennende by.
Over til noe helt annet, nemlig salatsuppe. Suppe er (som jeg har nevnt flere ganger før) en helt genial greie. Folk sørpå vil kanskje mene at sommeren ikke er årstiden for varme supper, men her i nord kan det være nettopp en suppeskål som redder en regnfull og sur dag fra å oppleves helt forferdelig. Denne uka har vært en rimelig våt periode, og vi har spist supper i flere varianter. Salatsuppa mi ser sånn her ut:
Og den lages på denne måten:
Salatsuppe
(6 porsjoner)
- 150 g bacon, oppkuttet i små biter
- 1 løk, finhakka
- 3 hvitløksfedd, finhakkede
- 2 gulrøtter i biter
- 2-3 stilker stangselleri i biter
- Litt tørket rosmarin
- 1-2 liter blandede salatsorter (gjerne noen med litt smak, slik som f. eks. radicchio rosso, ruccola osv.) og eventuelt også fersk spinat og strimlet hodekål
- Ca. 1.5 l vann
- 2 buljongterninger
- 100 g makaroni
- Salt og pepper
- Fersk oregano
Varm litt smør/olje i en gryte. Stek bacon til det begynner å få litt farge. Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter, selleri og rosmarin, og la dette steke i et par minutter. Tilsett salat (vasket godt og delt i mindre biter), og fortsett å steke til salaten begynner å falle sammen. Tilsett så mye vann at det dekker ingrediensene. Ha oppi buljongterningene. La suppa koke opp, sett ned varmen, og la den surre på svak varme under lokk i 30-45 min. Ca. 10 min. før servering tilsettes makaronien i suppa. Smak til med salt og pepper, og dryss over med oregano. Serveres gjerne med litt revet ost oppi hver suppeskål.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar