Sider

fredag 4. mai 2012

En slags lasagne, trinn for trinn

Nå er det endelig fredag, og jeg fikk lyst til å lage en slags lasagne til middag. Men denne gangen gadd jeg ikke å lage den tradisjonelle kjøttsausen, så jeg bestemte meg for å eksperimentere litt, og forsøke å lure inn masse squash (jeg elsker squash!) uten at Sindre skulle legge merke til det...

Jeg begynte med å lage en ostesaus på vanlig måte; smelte en spiseskje smør i en gryte, røre inn to spiseskjeer hvetemel, vispe inn melk til passelig tykkelse, koke opp og smake til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Deretter hadde jeg oppi en håndfull revet ost. Så fordelte jeg et tynt lag ostesaus i en smurt ildfast form, og dekket sausen med et lag lasagneplater. (I dag lagde jeg lasagneplatene selv av tynt utkjevla pastadeig.)


Neste lag bestod av stekt karbonadedeig og soltørka tomater, overstrødd med frisk basilikum og oregano. Deretter helte jeg over en tomatsaus jeg fant i fryseren...


 ... før jeg dekket med et nytt lag ostesaus...


... og et nytt lag med pastaplater.


Så brukte jeg ostehøvel til å høvle opp 1 1/2 squash...



 ... som jeg dekket med restene av tomatsausen.


Et nytt lag pastaplater...

... og deretter en blanding av stekt bacon, stekt rødløk og fersk spinat.


Jeg helte resten av ostesausen over bacon/spinat-blandingen, og strødde revet ost på toppen.


 Herligheten ble til slutt stekt ved 200 grader i ca. 35 minutter.


-Anja

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar